Toelichten Safety Shares

Safety Shares zijn een snelle wijze van informeren ten behoeve van de havenwerkers in de Nederlandse Zeehavens.

Bij de problemen die in Japan ná de aardbeving en tsunami zijn ontstaan hoeft verder geen uitleg te worden gegeven.

De gevolgen voor de kerncentrale Fukushima als gevolg van én aardbeving en én tsunami ervaren wij dagelijks door middel van de metingen die op schepen worden gedaan.

Metingen om te achterhalen of er stralingsgevaar is en of containers zijn bezet met "fall out". Havenwerkers moeten (vrij) snel op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen die met hun veiligheid en of gezondheid te maken hebben.

Stichting Veilige Haven is daarbij, los van wat de werkgever aan voorlichting geeft een aanvulling.

Ontwikkelingen op het gebied waar veilig- en gezondheid extra aandacht nodig heeft is de website een snel medium om te informeren of informatie vanaf te halen of lezen..

Nu zijn het de gevolgen van radioactiviteit, zo kan bijvoorbeeld de gegaste container een volgende aangelegenheid zijn waarvan wordt gevonden dat havenwerkers vanwege ontwikkelingen op de hoogte gehouden moeten worden of in kennis gesteld dat er "opgelet" dient te worden.